Moland Byggevarer valgte HUB and Spoke strategi med Microsoft C5 Løn og Microsoft Business Solution Axapta

Selv om Moland Byggevarer i forvejen bruger Microsoft Business Solutions Axapta,nu en del af Microsoft Dynamics™, til økonomistyring, gav det god mening at bruge Microsoft C5 Løn til at styre lønudbetalingerne til virksomhedens 50-60 medarbejdere. Microsoft C5 Løn har vist sig at være en både overskuelig og billig løsning, der har gjort lønadministrationen hurtigere og nemmere.

To økonomisystemer kan lyde som et for meget. Men sådan er det ikke for Moland Byggevarer i Skive. Selv om virksomheden i forvejen bruger Microsoft Business Solutions Axapta, så viste det sig at være en god ide også at implementere lønmodulet i Microsoft C5 til at styre lønudbetalingerne til de 50-60 medarbejdere.

”De lønmoduler, man kan få til Microsoft Business Solutions Axapta, er bygget til noget meget tungere – de er til større virksomheder. Vi kører jo ikke ligefrem avanceret løn, men blot to forskellige lønkoder og lidt kantinetillæg,” siger økonomichef Klaus Pedersen fra Moland.

Da virksomheden ikke selv har produktion og derfor ikke har brug for detaljeret timeregistrering, er der heller ikke brug for sammenhæng mellem Microsoft Business Solutions Axapta og Microsoft C5.

”Jeg har ikke brugt Microsoft C5 før, men jeg havde i forvejen en stor tiltro til, at det virkede. Og det gør det. Det er blevet meget nemmere – og samtidig bedre og billigere,” siger han.

Lønnen kørte i forvejen i et andet system hos et servicebureau. Og det var ikke tilfredsstillende.
”Man skulle indberette det hele i én omgang via internettet, og cirka hver anden gang gik det galt, så jeg måtte begynde forfra. Det var spild af tid,” siger Klaus Pedersen.

Ud med lapper og regneark
Samtidig har Microsoft C5 Løn samlet alle virksomhedens lønopgaver ét sted, hvor Klaus Pedersen tidligere havde et regneark til at styre ferie/fridage og timelønningerne på nogle løse lapper papir.

”Det er rart at være fri for dem. Nu har jeg fået et samlet overblik. Og så har jeg fået bedre samvittighed over for forsikringsselskabet, fordi Microsoft C5 med et tryk giver samlet overblik over medarbejdernes rejseaktivitet,” forklarer Molands økonomichef og peger på, at Moland er forpligtet til at angive rejseaktiviteterne hvert år, så forsikringsselskabet kan beregne rejseforsikring for Molands rejsende medarbejdere.

Selv om Klaus Pedersen ikke i forvejen havde det store kendskab til Microsoft C5, har han haft nemt ved at sætte sig ind i Microsoft C5 Løn.

Nemt og billigt
”Det er bare at sætte sig ned og gå i gang. Microsoft C5 er godt og grundigt gennemarbejdet. Det var bare at rette lidt i standardskabelonerne og så gå i gang med arbejdet,” forklarer han og glæder sig over, at det nu er muligt at overstå lønudbetalingen på et par timer, hvor det nogle gange tog ham en hel dag at lave de samme indberetninger til et servicebureau.

Det har ikke været dyrere at skifte fra servicebureau til sit eget lønsystem. Klaus Pedersen regner med, at anskaffelsen er tjent hjem allerede efter det første år, og samtidig giver Microsoft C5 plads til nye medarbejdere uden ekstraudgifter.

”Vi har lige købt en virksomhed i Holbæk med 11 ansatte, og dem kan jeg bare lægge ind i systemet uden ekstraudgifter med den Microsoft C5-licens, vi har købt,” forklarer han.

Moland Byggevarer har i forvejen en it-mand ansat og ”godt styr på det it-mæssige som for eksempel back-up,” som Klaus Pedersen udtrykker det. Så han har ikke haft betænkeligheder ved at flytte lønregnskabet fra et servicebureau til Molands egne computere.


Kundeprofil
Moland Byggevarer er en dansk grossistvirksomhed, der sælger en række specialiserede produkter som trægulve, plejemidler, isolering, gips/stål og porebeton til danske og svenske byggemarkeder. Virksomheden er kendt for solid kvalitet og ekstremt korte leveringstider. Moland har afdelinger i Skive, Bagsværd, Sverige og Slovakiet.

Situation
Gennem flere år brugte Moland Byggevarer et servicebureau til at udbetale lønnen til virksomhedens halvt hundrede medarbejdere. Men online-indberetningen gav voldsomme problemer, ligesom systemet ikke var gearet til at styre de mange små detaljer som ferie/fridage, indberetning af rejser til forsikringsselskab mv.

Løsning
Selv om Moland i forvejen bruger Microsoft Business Solutions Axapta til økonomistyring passede Microsoft C5 Løn bedre, fordi der ikke er brug for kommunikation mellem lønregnskab og virksomhedens øvrige økonomi. Microsoft C5 passer fint til virksomhedens størrelse og de enkle krav, som virksomheden har til lønudbetaling.

Software og service
Microsoft C5 løn
Microsoft Business Solutions Axapta, nu en del af Microsoft Dynamics

Partner
ITsys